Siirry suoraan sisältöön

Miesten tyylivinkit

  Yksilöllisyys näkyy enenevässä määrin myös miesten juhlamuodissa perinteisten pukujen rinnalla. Teemme pienen katsauksen sulhasen ja hänen seurueensa pukeutumiseen.

  New Men

  Frakki pitää pintansa, kuten se on tehnyt jo toistasataa vuotta. Frakki on ehdottomasti juhlavin asu ja se sopii erityisesti perinteisiin häihin, joita vietetään klassisessa kartanoympäristössä. Frakin ulkomuoto on aina mustavalkoinen, rintakukalla voi tuoda väriä ja piristystä asuun. Koko sulhasen seurueella ja hääparin isillä voi olla frakit, mutta myös tumma puku käy seuraksi. Frakkia suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että virallisesti takkia ei saa riisua lainkaan.

   

   

   

   

   

   

   

  Shaketti on myös perinteinen ja suosituimpiin hääasuihin lukeutuva puku, jonka käyttö on frakkia rennompaa. Shaketin tavallisin väri on tummanharmaa raidallisella housulla, mutta kokomustana tai kiiltävänäkin niitä näkee. Liivin ja plastronin eli solmukkeen värin voi huoletta vaihtaa omaan teemaan sopivaksi. Tykätyimpiä värejä ovat hopeat ja kullansävyt, mutta esimerkiksi valkoisen liivin kanssa voi räväyttää kirkkaan solmukkeen. Liivi tekee puvusta myös siistin näköisen, kun takki on riisuttu.

  Perinteinen shaketti on väriltään harmaa. New Men.

  Dumbo-plastron. Kuviollisen liivin kanssa usein sopii yksivärinen solmuke. New Men

   

  Smokkia ei hääasuksi suositella, mutta silti se on alkanut kiinnostaa sulhasen pukuna yhä enemmän. Bondimainen asenne ja paikaksi casino, niin kokonaisuus on täydellinen. Linjakkaat slimmit leikkaukset ovat tulleet myös osaksi etikettipukuja, joten nuorekas ilme onnistuu. Smokkia käytetään smokkiliivin tai vyön kanssa, jonka väri täsmää rusettiin. Smokki sopii myös lyhyen häämekon kaveriksi.

  Tailorin slim fit-smokki

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Tavallinen puku on myös nostanut päätään erilaisina versioina. Tämän hetken puvussa on kaksi nappia ja slimmit housut. Liiallisuuksiin pillimäisien juhlavaatteiden kanssa ei kannata mennä, sillä suorat housut ovat suorat housut eivätkä pillifarkut ja niiden kuuluu laskeutua jonkin verran nilkan päälle. Takin napin pitää myös olla kiinni ilman, että takkiin tulee vetoa ja kauluspaidan hihojen tulee mahtua ilman ryttäämistä takin hihoihin.

  New Menin tilattavat mallit voidaan valmistaa mittojen mukaan ja sovitusmuutokset voimme tehdä paikan päällä.

  New Menin tilattavat mallit voidaan valmistaa mittojen mukaan ja sovitusmuutokset voimme tehdä paikan päällä.

  Erla of Swedenilä on upeasti istuvia pukuja.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Erikoisempia pukuja himoavalle on valittavana tilauspukuja eri kankaista ja upeilla yksityiskohdilla. Kauluskäänteissä näkee koristeraitoja, napit voivat olla erikoiset ja kankaassa kuvioita. Musta on värinä aina suosituin, mutta kiiltävät tai kuviolliset kankaat tuovat siihen vaihtelua. Tummansininen ja siniharmaa ovat myös tämän hetken juttuja. BONJOUR on puvuntakin pidempi versio.
  Rusetti on huipputrendikäs koristus puvun kanssa. Henkselitkin sopivat maalaishenkiseen teemaan. Puku sopii kaikkiin juhlapaikkoihin ja sitä on helppo muunnella tilaisuuden luonteen mukaan. Puku hankitaan myös usein omaksi jatkokäyttöä ajatellen, kun pidemmät ja virallisemmat puvut mieluummin vuokrataan.

  Rusetteja on saatavana itsesolmittavina ja helppoina hakasilla säädettävinä. Kuva: New Men

  New Menin upeat kankaat ja mitoille leikatut puvut takaavat yksilöllisen lookin. Kuvassa bonjour-takki.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vinkkejä:

  -Takin alin nappi jätetään AINA auki, paitsi takeissa joissa on vain yksi nappi. Puku tulee olla napitettuna ainakin seremonian ajan. Poikkeuksena frakki, jonka saa kiinni pienellä kuminauhalla, joka pitää liepeet yhdessä.
  -Jos on kukkaviehe, ei ole taskuliinaa.
  -Kun sulhanen riisuu takin, muut vieraat saavat sen myös tehdä. Kuumalla ilmalla kannattaa ajatella kanssaeläjiä. Suositeltavaa on kuitenkin kestää niin kauan, että viralliset osuudet ja puheet on pidetty.
  -Hyvin istuvassa puvussa on pieni väljyys selässä, joka antaa käsille tilaa liikkua. Liian kireä puku tuntuu ja näyttää epämukavalta.
  -Puku on periaatteessa aina kokonaan samaa kangasta, poikkeuksena kuviolliset kankaat ja shaketin raitahousut. Trendikäs irtotakki ja -housut eivät ole virallinen juhlapuku vaan sopivat paremmin muuhun illanviettoon tai rentoihin häihin.
  Plastron on huivimainen juhlava solmuke, jota voi käyttää liivin kanssa. Niitä on useita eri malleja, joista dumbo on suosituin, leveän kravatin tyylinen röyhelö.
  -Jos sulhasella on esimerkiksi shaketti, bestmanit usein pukeutuvat joko shakettiin astetta arkisemmilla liiveillä tai tummiin pukuihin saman liivin kanssa. Toisinaan, etenkin frakin ollessa kyseessä, koko seurue on täysin identtisissä puvuissa. Kukkaviehe voi sulholla olla näyttävämpi.
  -Vuodenajat näkyvät sulhasen väreissä. Vaikka puku on sama kesät talvet, kesällä liivin ja solmion värit ovat vaaleanraikkaita, syksyllä lämpimiä ja talvella tummia. Kesähäihin saatetaan toivoa myös täysin valkoista pukua.
  -Juhlasukat ovat pitkävartiset, mustat ja melko ohuet. Ihoa ei saa pilkottaa kengän ja housun lahkeen välistä edes istuessa.
  -Frakin kanssa voi käyttää mustaa silinteriä, valkoisia hanskoja ja keppiä. Kirkossa niistä ei ole iloa, mutta hääautoilussa ja valokuvissa ne ovat hauska lisä. Shaketissa on usein harmaa silinteri.
  -Kengät ovat lakeerit smokin ja frakin kanssa. Shakettiin ja pukuun voi yhdistellä hyvällä maulla erilaisia juhlakenkiä.